CAP koulutus

Liikenneyrittäjätutkinto

 

Koulutuksen pakollisuus poistui, mutta liikenneyrittäjätutkinto säilyy

Liikenneyrittäjätutkinto antaa luvan toimia tavara- tai linja-autoliikenteen yrittäjänä. Se valmistaa myös liikenteestä vastaavaksi aikoville. Liikenneyrittäjätutkinnon suorittaneilla on riittävä ammattitaito kuljetusalan elinkeinonharjoittamista varten.

Laki liikenneyrittäjäkoulutuksesta muuttui siten, että 140 tunnin pakollinen liikenneyrittäjäkoulutus poistui, mutta EU-direktiivin mukainen tutkintovaatimus säilyy. Lakimuutos on astunut voimaan 1.7.2018. Voidaksesi toimia liikenneyrittäjänä, sinun tulee suorittaa Traficomin liikenneyrittäjätutkinto.

Tarjoamme oppimisympäristön, jonka avulla pystyt itsenäisesti hankkimaan ammatilliseen pätevyyteen tarvittavat tiedot. Samalla pystyt läpäisemään Traficomin liikenneyrittäjätutkinnon sekä päivittämään osaamistasi tutkinnon suoritettuasi. Oppimisympäristö toteutetaan yhteistyössä Suomen Kuljetusturva Oy:n kanssa.

Hanki ammatillinen pätevyys ja varmista osaamisesi Traficomin kokeessa. eLYK-oppimisympäristössämme saat kattavan tietopaketin seuraavista aiheista:

  • Siviilioikeus: CMR ja Tiekuljetussopimuslaki, yrittäjää koskevat lait
  • Kauppaoikeus: yritysmuodot, yrityksen perustaminen, yrittäjyys
  • Sosiaalioikeus: yrittäjän velvoitteet

Ilmoittaudu koulutukseen